Двама лекоатлети и европейският клубен шампион по футбол Байерн (Мюнхен) обраха наградите за най-добри спортисти и отбор на годината в Германия.

Световната шампионка по хвърляне на копие Кристина Обергфьол спечели приза при жените за спортист на годината, а колегата й в леката атлетика и един от най-добрите в хвърлянето на диск Роберт Хартниг беше отличен при мъжете като номер 1. Обергфьол стана номер 1 при дамите с 3552 точки, изпреварвайки тенисистката Сабине Лисицки с 2806 точки.

Олимпийският шампион от 2012 година в Лондон Хартниг спечели трети пореден златен медал на Световното първенство в Москва в диска и дублира наградата си за спортист на годината на Германия от миналата година. Той получи 2920 точки и остави зад себе си четирикратния световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел, който събра 2788 година. Фетел е бил спортист на годината през 2010 година.

Капитанът на Байерн Филип Лам излезе да получи наградата за отбора, който спечели първия си требъл в историята и след това Суперкупата на Европа. Домакинската победа над Хамбургер (3:1) през уикенда пък направи баварците първия отбор в Бундеслигата, който не е претърпял поражение в една цяла календарна година. В момента те са в Мароко на световното клубно първенство и ще се борят за пети трофей тази година. Байерн събра 3782 точки в анкетата на германските спортни журналисти, а на второ място остана женският национален отбор по футбол с 1562 точки след новата европейска титла, спечелена през лятото.