Локомотив (Варна) ще защитава трофея си от миналата година, след като се класира на финала за Купата на България по хандбал за мъже. Варненци нямаха никакви проблеми срещу втородивизионния Шумен - 35:23 (18:8).

Тимът на Никола Карастоянов започна много силно срещата и само след десетина минути игра вече водеше с 9:1 в резултата. След това треньорът на Локомотив смени основните си състезатели Бранимир Балчев, Константин Георгиев, Тансен Юсню и Димитър Пламенов, за да ги запази за финала.

На полувремето „железничарите“ водеха с 10 гола разлика - 18:8. През втората част подмладеният отбор на варненци поддържаше разликата и така логично след 35:23 се класира за финала.

Най-резултатен в срещата беше опитният гард на Шумен Стефан Стефанов със 7 гола. За победителите Кирил Савов вкара 6 гола, а по пет пъти се разписаха Георги Атанасов, Галин Найденов и Теодор Димитров.

На финала на турнира в Бургас Локомотив (Варна) ще се изправи срещу победителя от мача между Фрегата (Бургас) и Добруджа. Срещата за определяне на носителя на трофея е утре от 14:00 часа. Два часа по-рано е мачът за третото място.