Това е една грандиозна пенсионна сделка. 57-годишният бивш бейзболист Боби Бонила получава от 2011 година всяко лято по повече от 1 милион евро и така ще бъде до 2035 година. Тогава той ще бъде на 72 години, а милионите в сметката му са благодарение на невероятна клауза в договора с бившия му работодател Ню Йорк Метс.

Година преди да сложи край на активната си състезателна кариера през 2000 година той успява да сключи един от най-впечатляващите договори в света на спорта. По това време Бонила е в слаба форма и клубът решава да се раздели с него, но по договор все още му дължи близо 5,2 милиона евро (6 милиона долара). Вместо директно да му преведат цялата сума, от клуба се договарят с него да му плащат разсрочено за период от 24 години - по 1,05 милиона евро всяка година от 2011 до 2035 година. Така той печели средно по повече от някои активни бейзболисти при намалените заплати заради кризата с коронавируса.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Бонила игра за последно с екипа на тима от Ню Йорк през 1999 година, но по силата на подписания от него договор само за един сезон, в който дори не е записал участие, до 2035 година той ще получи 26 милиона евро. През 2001 година Бонила се оттегля като играч на Аризон Кардиналс.

От гледна точка на Ню Йорк Метс т. нар. "сделка" изглежда като финансово безумие за клуба, но в същото време демонстрира нагледно силата на сложната лихва и натрупването на капитала.