Навръх 25-ия си рожден ден световният и европейски шампион по борба класически стил в категория до 84 килограма Христо Маринов получи почетния знак на Стара Загора и парична премия от 4000 лева.

"За нас е изключителна гордост, че след световната, Христо ни зарадва и с европейска титла. Пожелаваме му голямото предизвикателство на Олимпиадата в Лондон да докаже, че България има достойни спортисти и ние се гордеем с тях. Христо е пример за всички млади българи, че с труда си, човек може да успее", каза при връчването на отличието в общината кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Старозагорският спортист завоюва златен медал на Европейското в Белград преди дни, а през 2010-а стана носител на титлата Световен шампион по класическа борба в категория до 84 кг на първенство в Москва.

Трогнат от вниманието именитият спортист сподели, че от 9-и клас не е празнувал рождения си ден и затова днес благодари за поканата и е особено щастлив, че може да го празнува в родния си град Стара Загора. Маринов допълни, че не се страхува от никой в предстоящите квалификации за Олимпиадата. Започва подготовката си още от следващия понеделник.
КЕРКА ХУБЕНОВА/БЛИЦ