Мария Гроздева, която преди три дни спечели деветата си европейска титла. Тя даде скандална пресконференция, на която заяви, че е уволнена от клуба, в който тренира – НОВЕ и, че не е получавала заплати и премии от зимата.

„Мисля, че ме уволниха заради "Биг Брадър". В крайна сметка показах какво мога из запуших устите на гадовете, които ме плюеха. Казваха, че човек, който пие и пуши няма как да стане европейски шампион. Не смятам, че престоя ми вътре е повлиял лошо. Получих повече поздравление, отколкото след Олимпиада. Продължавам да си поддържам формата, направих си преценката, че двата месеца в къщата не ми попречиха на подготовката за Европейското”, каза двукратната олимпийска шампионка.

Тя не подмина и проблема със заплащането на спортистите: “Не знам какво ще се случи сега. Годината свърши, а ние не сме получавали заплати и премии от миналото Европейско през зимата. Няма и пари за подготовка от федерацията. При това положение никой от останалите колеги фактически не се е подготвял. Според Весела Лечева всички са получили възнагражденията си. Значи проблема е във федерацията. В момента във федерацията е абсолютна шуробаджанащина. Изобщо не познавам никой от новото ръководство. Дошли от провинцията да ни казват какво да правим, а не разбират нищо от стрелба. Единствено от МВР получаваме редовно заплатите си”./БЛИЦ