Трикратната абсолютна световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова заяви, че Световната купа в Атина ще остане "винаги един сърдечен спомен" за нея. Тя беше супервайзер на турнира през миналия уикенд и е вицепрезидентът на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

Българските състезателки Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева завоюваха общо седем медала (2 златни, 3 сребърни и 2 бронзови) при жените в Атина. Краснобаева взе злато в многобоя и на финала на обръч, а освен това има сребро на бухалки и на лента. Ева Брезалиева е втора в многобоя, трета на топка и на бухалки.

"Това състезание за мен ще остане винаги един сърдечен спомен. Обичам тези две момичета, които олицетворяват най-ярката и чиста степен на спортния дух. Направиха така, че българското знаме да се вее най-високо и то на първото състезание за олимпийската година, на което конкуренцията беше жестока", написа в профила си в Инстаграм Петрова, визирайки Краснобаева и Брезалиева.

"293 участнички от 38 страни. Финалистки от 17 държави и представителки на седем нации взеха златни медали в цялото състезание. Щастлива съм да видя радостта в очите на много и желанието следващия път да бъдат още по-добри. Няма по-голяма мотивация от това да усетиш, че можеш да докоснеш върха! Не на последно място искам да спомена треньорите, без чиято отдаденост гимнастичките не могат да станат шампиони. Изпитвам дълбоко уважение към всички, които с отговорност, любов и отдаденост вървят напред. Благодаря на домакините - гръцката федерация по гимнастика за прекрасната организация проведена на високо ниво", добави Мария Петрова.