Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън отива в Австралия, за да изнася лекции за мотивацията и за да закърпи отънелия си бюджет. Железния Майк ще пътува до Бризбейн, Сидни, Мелбърн, Аделаида и Пърт и ще говори за силата да промениш себе си и предизвикателствата в живота си. Тайсън ще се изправи пред публиката с нов имидж – като улегнал мъж, който се е отказал от алкохола, станал е вегетарианец и е посветен на семейството си. Целта на обиколката е да събере средства и за благотворителната си организация “Cares”, като всеки слушател трябва да дари един долар.

Инициативата на Тайсън замалко да се провали, тъй като австралийската му виза беше издадена в последния момент. Местните власти дълго разглеждаха молбата му заради присъдата му за изнасилване в САЩ от 1992 година. Накрая получи разрешение да влезе в страната, но с предупреждението, че ако наруши законите, вече няма да има компромис. Седмица по-рано боксьорът искаше да пътува за поредица от лекции в Нова Зеландия, но не получи входна виза.

Обиколката на боксьора трябва да подобри имиджа му и да му донесе някой и друг долар. Откакто се отказа от спорта през 2005, той затъна в дългове и за няколко години похарчи спечелените на ринга 300 млн. долара. В момента борчовете му са над 30 милиона. В опит да покрие сумата той участва в индийския „Биг Брадър”, постави моноспектакъл на Бродуей и танцува в аржентинското риалити „Байландо”./БЛИЦ