Част от спечелилите бронзови медали за България от световните първенства в Лион и Сао Пауло са сред участниците в започналия „Бридж фестивал Лозенец 2023“. Турнирът е сред най-посетените и престижни у нас и 24-ото му издание това лято събира край морето над 80 участници от всички водещи клубове в страната.

Програмата предвижда едносесиен двойков турнир, блиц турнир в 7 кръга по 6 дона и очертаващия се като най-интересен финален отборен турнир в 11 кръга по 8 дона в неделя.

Срещите се играят по швейцарската и датската системи, постоянно противопоставящи най-близките в класирането. Основател и основен двигател на фестивала във ваканционно селище „Лозенец“ е Димитър Гюров, а организатор е Бридж клуб „Сливен“. 

Призьорите ще бъдат отличени в неделя следобед с купи и парични награди, а най-добрите ще си тръгнат със солидно количество добавени ценни точки в годишната ранглиста.

В средата на август Лозенец ще е домакин и на един от двата за годината четиридневни младежки бридж лагера, за които Българската федерация поема половината от разходите по организацията като стимул за развитието и доброто бъдеще на този спорт у нас.

Наред с двата бронза от световни първенства в категория „оупън“, българският бридж може да се похвали и с трето място на олимпиада при жените, спечелено през 80-те години в Брайтън.