Братята Кличко се страхуват от Кубрат Пулев. Това призна мениджърът на най-добрия български боксьор сред професионалистите Хаген Дьоринг. Българинът преди няколко дни стана Интернационален шампион на IBF. На галавечер в Германия Пулев смаза американеца Травис Уокър в 12-рундов мач.

“Вижте, истината е, че Кубрат е готов за братята Кличко. Те обаче няма да го изберат за съперник, тъй като си подбират по-слаби противници. Те много добре знаят какви са качествата му и не искат да го срещнат на ринга, защото рискуват твърде много. Не виждам на този етап как може да се стигне до подобна среща. Те се страхуват от него, тъй като Кубрат показва класа, показва, че може да понася тежки удари, както и да удря силно”, заяви мениджърът на българина пред “Тема спорт”.

“Сега на Владимир Кличко предстои мач с Мормарек, боксьор, който е зад Кубрат в ранглистата. Той е много по-слаб от Пулев и затова са го избрали. Така без проблем могат да защитават световните си титли и да стоят шампиони дълго време. За мен Кличко се страхуват от Кубрат и това прави евентуален мач помежду им невъзможен на този етап”, допълва германецът.

“Със сигурност Пулев няма да има мач до края на годината. През ноември ще стане ясно срещу кого ще играе в началото на 2012-а. На този етап не сме обсъждали вариант за негов мач в София. Щом обаче имате нова зала всичко е възможно, въпрос на преговори е. Всички говорят за Кубрат с уважение и респект, той вече е в Топ 10 в света. След още един-два мача в 12 рунда ще бъде готов за още по-значими пояси. Европейската титла е най-близката и реална цел пред нас”, завършва Дьоринг./БЛИЦ