Състезателят по борба Михаил Ганев и гимнастичките от националния ансамбъл по художествена гимнастика бяха определени за номер 1 на Спортен клуб "Левски" за 2015 година. За 17-ти пореден път изявени спортни имена и деятели избраха най-добрите спортисти на клуба и ги наградиха на церемонията "Синя звездна класация". Официални гости на церемонията бяха заместник-министърът на спорта Асен Марков, легендарни спортисти като Йорданка Благоева, Александър Томов и други.

Ганев завърши на пето място на световното първенство в Лас Вегас в категория до 86 килограма свободен стил и завоюва квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.

Гимнастичките Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Михаела Маевска и Христиана Тодорова (без Цветелина Найденова - тя е от Славия станаха световни вицешампионки в многобоя и взеха бронз на финала на обръчи и бухалки на световното първенство в Щутгарт (Германия). Те също завоюваха квота за Рио.

Подгласници на спортистите са Мирослав Кирчев (кану-каяк) и Тайбе Юсеин (борба). Тази година Кирчев завърши на четвърто място на К1 1000 метра на европейските олимпийски игри в Баку, шесто място на К1 500 и седмо място на К1 1000 на световното първенство и спечели квота за олимпийските игри. Юсеин е бронзова медалистка от световното първенство в Лас Вегас, от европейските игри в Баку и взе квота за Рио.

Треньор на годината е Ина Ананиева, старши треньор на на националния ансамбъл.

СК "Левски" е едно от най-старите спортни дружества в България и на 24-и май 2014-а навърши 100 години от основаването си. През 2015-а спортистите на клуба завоюваха над 475 медала от държавни първенства и 55 медала за всички възрасти от световни и европейски първенства, младежките олимпийски игри, световни купи и балкански игри, от тях 18 златни, 19 сребърни и 18 бронзови.