Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков даде началото на програмата на МФВС „Спорт за децата в свободното време” за 2011 година. Министерството финансира програмата с 975 200 лева. Предвидено е в нея да се включат над 10 000 деца от 60 населени места. Одобрени са 194 проекта на спортни клубове по 44 вида спорт.

„За мен този ден е изключително радостен, защото давам старта на една програма, в която миналата година участваха много деца. Сигурен съм, че тази година тя ще обхване още повече. По този начин ние ще създадем условия за безплатно спортуване на подрастващите и ще им покажем, че спортът е здраве”, каза при откриването министърът.

Официалната церемония по откриването уважиха още заместник-министрите на спорта Иван Ценов и Лазар Каменов, заместник-ректорите на НСА „Васил Левски” Пенчо Генов и Петър Бонов, Георги Глушков – изпълнителен директор на БФ Баскетбол, изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов, председателят на БФ Крикет Николай Колев и Михаил Фролошки - генерален секретар на БФ Тенис на маса.