Министърът на младежта и спорта Георги Глушков проведе среща с вицепрезидента на Ръгби Европа Кристиан Дюля. Двамата обсъдиха състоянието на ръгбито в България и на Стария Континент, както и бъдещото му развитие.

Глушков отбеляза, че колективните спортове се радват на голяма популярност у нас и предизвикват сериозен интерес сред подрастващите. По думите му екипът на ММС ще работи за осигуряване на по-справедливо финансиране на федерациите, администриращи отборни спортове.

Вицепрезидентът на европейската централа Кристиан Дюля запозна министър Глушков с визията за развитие на ръгбито на Стария Континент. „Важно е нашата организация да работите с институциите, олимпийските комитети и училищата, за да може да достигне до повече хора“, подчерта Дюля.

На срещата с Георги Глушков присъстваха още президентът на БФ Ръгби Атанас Зафиров, генералният секретар Георги Маринкин, техническият директор Павел Велков и треньорът на националния отбор при мъже и U18 Цветостин Цветков. Те информираха министъра на младежта и спорта за прогреса на ръгбито в България и предизвикателствата, пред които е изправен спортът.