Поздравителни адреси от служебния министър на младежта и спорта Евгения Раданова получиха шампионите и медалистите за България от европейското първенство по бадминтон за глухи, което се проведе в началото на месеца в Женева (Швейцария). На шампионата българите завоюваха пет медала - два златни, един сребърен, два бронзови и записаха две пети места в пет дисциплини.

Гергана Баръмова спечели четири медала. Тя стана шампионка на сингъл и на двойки жени заедно със Силвия Бозева. Отборно България се нареди на второ място, а бронзови медали взеха Баръмова и Людмил Гетов на смесени двойки и на двойки при мъжете Никола Тянков и Людмил Гетов.

"Много съм щастлива, че съм тук с целия отбор. Ние се подкрепяхме на шампионата, което беше много важно. Върнах си това, което ми беше отнето преди четири години", каза Баръмова на пресконференция днес.

"Тръгнахме с обещанието, че ще вземем четири медала. Беше много тежко първенство, но те се справиха блестящо", добави старши треньорът на отбора доц. Анета Янева.