Мистерията около смъртта на многократния шампион по хокей с топка (банди) Максим Ишкелдин сериозно се заплита. На 5 юни беше обявена смъртта на 30-годишния руски национал. Тогава властите съобщиха, че той е починал в съня си заради откъснал се кръвен съсирек.

Сега обаче се появиха нови факти, които принудиха полицията да започне разследване. Тъщата на хокеиста е свидетелствата пред органите на реда, че Максим се е самоубил. Тялото му е било намерено в гаража на семейната вила край Новосибирск.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Тялото е открито в 9:00 часа сутринта в гаража на вилата в селцето Кудряшовский. Предполага се, че се е самоубил, но не е оставил никаква предсмъртна бележка“, съобщава източник на в. „Комсомолская правда“.

Руското издание потвърждава и думите на тъщата на Ишкелдин, че той и съпругата му са чакали в скоро време раждането на дете.

След новината за смъртта на Максим Ишкелдин неговият последен клуб СКА-Нефтяник извади от употреба фланелката с №78. С руския национален отбор хокеистът е шесткратен световен шампион, а има пет шампионски титли на Русия.

На 30 април Ишкелдин напусна Енисей след една година в клуба и се завърна в СКА-Нефтяник, където играеше в периода 2015-2020 г.