Чикаго Къбс и Кливланд Индианс започват финалната битка на световните серии в американския бейзбол тази сряда и ще събудят спомени за кино маниаците от 1989 година. През тази година излиза филмът Major League по кината. Иконата в американското кино Чарли Шийн в ролята на питчера Рики води в лентата индианците от Кливланд, отбор съставен от аутсайдери, до финал срещу Ню Йорк Янкис. В крайна сметка тимът от Кливланд печели титлата. Филмът се превръща в истинска класика с приходи от почти 50 милиона евро, а разходите са само 10 милиона евро.

Сега истинските индианци от Кливланд получават шанс да спечелят титлата и да направят кино мита реалност, а Чарли Шийн ще гледа мачовете от финалната серия.

„Major League беше подарък за мен. Ако ме питата дали ще бъда на мача, това ще бъде чест за мен”, споделя Чарли Шийн, който дори би могъл да направи символично първото хвърляне в мача. По време на филма след неговото хвърляне топката достига скорост от 137 км/час.

Кливланд Индианс ще играе финал за първи път от 1997 година, след като елиминираха Торонто Блу Джейс с 4:1 в серията помежду им. Преди 19 години Кливланд загуби финалната серия срещу Флорида Марлинс драматично в продължението на последната седма среща. Последната титла на индианците от отпреди 68 години. През 1920 и 1048 година те печелят титлата. В града са наелектризирани за следващ голям успех след първата титла на Кливланд Кавалиърс в НБА това лято. Преди това отбор от града не бе печелил титла в американските спортове от 1964 година насам.