Един от най-добрите български атлети в бяганията на средни и дълги разстояния Митко Ценов (Атлет - Мездра) направи своя първи старт през 2018 г. Това стана на международния турнир в зала в Истанбул, Турция, на който той участва в дисциплината 1500 метра. В конкуренцията на водещите представители на домакините на тази дистанция 24-годишният възпитаник на треньора Йоло Николов финишира втори с време 3:53.83 мин.

Преди Митко завърши само Левент Атес от Измир, който спря хронометъра на 3:51.10 мин, предава medianews. Трети се нареди неговият сънародник Бурак Йоздемир с постижение 4:04.82 мин.

Следващият старт на Митко на 1500 метра ще бъде след две седмици, на 27-28 януари, на Националния шампионат в зала под 20 г. (юноши старша възраст), където ще бяга извън класирането. Седмица по късно Спортист №1 на Мездра ще стартира и на Националния шампионат за мъже в столичната зала "Асикс Арена".

Целта, която си поставят Митко Ценов и неговият треньор Йоло Николов през тази зима, е покриване на норматива на 1500 м (3:39.50 мин.,) за участие на Световното първенство в зала в началото на март в Бирмингам, Великобритания.