Истински фурор сред младото поколение предизвикаха тазгодишните три обучения по проекта "Млади, уверени и здрави", който е финансиран от Министерството на младежта и спорта по „Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от закона за хазарта (2023-2025)“.

През последната година младите хора са изправени пред все повече предизвикателства. Почти във всички сфери на икономиките в световен аспект се усещат множество промени и сътресения. След пандемичната обстановка създаде допълнително усложнения в различни посоки. 

Нарушената комуникация за дълъг период от време и търсенето на начини за възстановяването й създаде в младите хора объркване и невъзможност за бърза реакция и възстановяване на физическия им и психичен баланс. Настоящият проект има за цел личностното израстване на младежи от областите София, Пловдив и Благоевград. Да вдъхнови и засили интереса и ангажираността на младежите към тяхното личностно развитие, себепознание и себерефлексия.

"Ние от "СK по гимнастика и стрийт фитнес стрийт уоркаут България" подкрепяме и вдъхновяваме младежите да живеят пълноценно и да бъдат активно включени в обществото. В семинарната част изследвахме различни аспекти на мозъка чрез интерактивни дейности като игри, симулации и упражнения. Задълбочихме се в разбирането на нашите мисловни процеси, особено когато става въпрос за самоподценяване, нереалистични очаквания и ограничаващи вярвания. Освен това обсъдихме как тези фактори могат да повлияят на нашето развитие на умения и способността ни да се учим от нашия опит и подкрепа от нашата среда, ментори и близки.

По време на семинара разгледахме концепцията за навиците и техните компоненти: знак, копнеж, реакция и награда. Обсъдихме както вредните, така и здравословните навици и как можем да внедрим нови навици в живота си. Стъпихме върху труда на Джеймс Клиър "Атомни навици". В допълнение, проучихме ролята на мозъка в ежедневните ни решения, мотивация, реакции и поведение. За да затвърдим наученото, използвахме примери и упражнения, за да приложим кръга на навика към нашите лични цели.

Потопихме се и в темата за разликата между системите и целите и как тя може да ни помогне в различни области на живота, включително взаимоотношения, тренировки, обучение и др. Като цяло работилниците предоставиха пространство за свързване, обмен, игра, забавление, разбиране на работата на мозъка и приложение на инструменти за личностното развитие", коментираха от „СK по гимнастика и стрийт фитнес стрийт уоркаут България". 

Обученията се проведоха в три града на България:
15-17.03.2024 г. - Обучение в гр. София - Дейност 7 - Прилагане на формите на неформално обучение за личностно израстване, себепознание и себерефлексия. 
26-28.04.2024 г. - Обучение в гр. Пловдив Дейност 5 Прилагане на формите на неформално обучение за личностно израстване, себепознание и себерефлексия. 
17-19.05.2024 г. - Обучение в гр. Благоевград Дейност 6 Прилагане на формите на неформално обучение за личностно израстване, себепознание и себерефлексия. 

Предстоящи обучения:
- 15 юни 2024 г. Семинар на тема личностно израстване и заключителен форум в НСА Васил Левски от 16 часа 
- 16 юни 2024 г. от 11:00 часа Демонстративен спортен форум в Борисовата градина.