ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Състоянието на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров става все по-тежко. Според руското издание „StarHit“, тялото на 45-годишния бивш спортист е започнало да посинява, особено е видимо това по краката му.

Лично министърът на здравеопазването Михаил Мурашко е посетил болницата, за да се поинтересува от състоянието на двукратния световен шампион.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Министър Мурашко е посетил клиниката, за да провери състоянието на Костомаров. Роман е под денонощно лекарско наблюдение. Настанен е в обща четириместна стая в кардиологията. Това е най-доброто отделение на болницата в Комунарка. Лекарите правят всичко по силите си, но се страхуват да правят прогнози. Заради сепсиса тялото на Костомаров е започнало да посинява, особено по краката. Всичко е започнало с пневмония. Възможно е белите му дробове да са били прекалено отслабени в момента на заболяването. Затова всичко се е развило толкова бързо“, пише в информацията на руското издание.

Както е известно, Роман Костомаров преди дни е настанен в лечебно заведение с кома и тежко състояние. Той беше диагностициран с левостранна пневмония и грип „В“. Впоследствие стана ясно, че е развил сепсис, а тялото му е свързано с машини за изкуствено дишане и обогатяване на кръвта с кислород. Лекарите определят състоянието на фигуриста като стабилно, но тежко.

Роман Костомаров е успешен състезател в танцовите двойки на фигурното пързаляне като парньор на Татяна Навка, която в момента е съпруга на Дмитрий Песков – говорител на Владимир Путин. Костомаров и Навка са олимпийски шампиони от Торино 2006, световни шампиони за 2004 и 2005 г. и трикратни европейски шампиони (2004, 2005 и 2006 г.).

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК