Мъжът на световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова – Иван Чепаринов, се представи силно в „Стани богат“, а в хода на телевизионната игра направи и смразяващо признание.

За 1000 лева той бе попитан: „Кое е име на български владетел от рода Угаин“? - Телец, Бик, Рак, Вол, и участникът правилно заложи на първата опция. Последва седмия въпрос: „Коя от наградите се присъжда за принос към театралното изкуство на Бродуей“?, с възможности Тони, Еми, Златна мечка, Златен глобус.

 WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Тук гросмайсторът си припомни, че Еми и глобуса са призове за сериали, и след като изключи мечката позна, че верният отговор е Тони.

Въпросът за 2000 лева беше: „Столицата на коя африканска държава е Яунде?“ - Нигерия, ЮАР, Камерун, Етиопия.

Иван беше на 80 процента сигурен, че става въпрос за Камерун, но за всеки случай поиска „50:50“ и след като компютърът остави Камерун и ЮАР, потвърди предположението си и продължи напред.

Чепаринов заключи сумата от 3000 лева, а Ники Кънчев го попита: „Кое животно не носи малките си в торба, след като ги роди?“ - Кенгуру, Коала, Тасманийски дявол, Чинчила.

Преди да каже, че знае коя опция да фиксира, Чепаринов се върна назад във времето, когато братът на неговия бивш възпитаник и световен шампион Веско Топалов е гледал Чинчила. „Това е подобно на заек, Чинчо се казваше“, спомни си Иван.  

Въпросът за 5000 лева беше: „Къде през 2007 г. е извършен най-големият обир на банка, намиращ място в Книгата на рекордите Гинес“? - Великобритания, Ирак, Аржентина, Мексико.

След като Иван Чепаринов започна да разсъждава, той каза нещо много интересно, което впечатли Ники Кънчев: „В шаха, както и в „Стани богат“ е важно да не се страхуваш от грешни решения, тъй като те са неизбежни, но помагат занапред“.

След това шахматният специалист разкри, че в Аржентина е бил обран два пъти с пистолет, но му взели малко пари, след като е бил предупреден да не носи много в себе си.

Той се обади за помощ на жена си Антоанета Стефанова, която се включи по телефона от Валенсия, но не успя да му помогне.

Тогава Иван извика от публиката шахматиста Николай, но и той не бе убедителен, след което Чепаринов взе нещата в свои ръце и фиксира Великобритания.

Верният отговор обаче се оказа Ирак и така играчът спечели 3000 лева.