Напрежение цари преди официалното откриване на новата зала “Арена Армеец”. Организаторите и Столична Община са притеснени от прекаления наплив на хора и се страхуват от големи задръствания в центъра на София.

Премиерът Бойко Борисов ще пререже лентата на модерното съоръжение в 17 часа, а в 18,30 часа е волейболната контрола между България и Сърбия.

Домакините апелират гражданите да не идват с автомобили за откриването, а да използват градския транспорт. От Столична община обещават, че ще има достатъчно автобуси и тролейбуси за нормалното придвижване на пътниците. Може да се стигне дори до спиране и връщане на желаещите да присъстват на откриването с лични коли. Още вчера беше съобщено, че има вариант да бъдат затворени всички пътни артерии към залата.

Залата разполага с 900 парко места, но вече имаше недоволство заради недостатъчния брой места за автомобили на фона на 12-хлядния капацитет на залата.

”Хубава работа, ама българска, зала за 12 хиляди места, а само 900 за паркиране. Нали целта беше да има добри условия за предвижване и паркиране пред съоръжението”, негодуваха граждани.