Жестока контузия съсипа силния сезон на най-добрия български гимнастик след Йордан Йовчев - Александър Батинков. Сакатлъкът станал на тренировка онзи ден в зала "Раковски", информира “Стандарт”. Националът и състезател на Тракийски юнак (Пловдив) отработвал съчетание на коронния си уред висилка пред погледа на Красимир Дунев.
 
"При италиански хват, когато ръцете са извити на 180 градуса, засече една от каишките, която го държеше за висилката. Китката беше блокирана от каишката, а тялото продължи да се върти и ръката се усука около пръта като въже на макара. Беше ужасно да се види и страшно болезнено за Сашо. Счупени са и двете кости над китката", обясни националният треньор.
 
Травмата на Батинков е удар за българския отбор преди европейското първенство в Монпелие (Франция) от 21 до 27 май. След като Еди Пенев реши преди месец да се състезава за САЩ, Сашо стана лидер на тима с най-силните съчетания. Той достигна два финала на световната купа в Доха и можеше да се намеси на европейското в борбата за медалите на земя, висилка и успоредка. Сега тимът ни остава с петима гимнастици. Йордан Йовчев няма да участва, за да се съхрани за игрите в Лондон.