Треньорката на Етър-64 Йонка Генчева поема националния отбор на България по хандбал за девойки, съобщи sport-vt. Тя ще работи със състезателките, родени през 1994 и 1995 година. Това реши Управителният съвет на Българската федерация по хандбал. Спортен директор на трите девически национални гарнитури пък става габровският специалист Христо Коев.

Отборът ще се готви за участие на европейските квалификации догодина в Холандия, където е в една група с Австрия, Армения и домакините. Идеята е тимът да участва и в квалификациите на следващото световно първенство.

За тази цел националната гарнитура ще бъде вкарана и в настоящото първенство на “А” РХГ, за да може да се обиграва. Федерацията предвижда националките да се съберат за два лагера с турнири в Габрово, където последователно ще срещнат всички останали отбори от елита. Всеки тим обаче, когато среща националната гарнитура, ще може да ползва за себе си своите националки.

"Етър-64 няма да се възползва от тази опция и представителките му ще си играят за националния тим", заяви президентът Атанас Атанасов.

От великотърновския клуб в разширения състав са включени вратарката Ивона Петкова, Станислава Димитрова, Деница Иванова и Петя Кръстева.