Белгийският колоездач Виктор Кампенаертс отправи уникална покана за среща към жената, която харесва. Това стана по време на десетия етап от Джиро д'Италия.

По време на своя старт и при финиширането на етапа той разтвори състезателната си фланелка, а на гърдите му пишеше: „Карлин, ще дойдеш на среща?“.

След това Кампенаертс разкри, че това е жената, която от дълго време харесва: „Карлин е прекрасно момиче, с което искам да отида на среща. До момента не е отговорила на чувствата ми. Надявам се, че сега ще го направи.“

Белгиецът добре беше избрал момента, тъй като десетият етап на Обиколката на Италия беше индивидуална надпревара по часовник и телевизионните камери са съсредоточени върху представянето на всеки един колоездач.

Вниманието на камерите и интересът на зрителите след отправената покана не помогнаха особено на Компенаертс. Той даде 82-и резултат от 90 участници в състезанието. Най-добре се представи холандецът Том Дюмулен.

Все пак историята има щастлив край. Виктор Компенаертс постигна победа в любовното поприще. Той получи положителен отговор от любимата.

„Да, ще отида на среща. Не искам обаче да ме води на кино, тъй като винаги заспивам“, заяви Карлин Кавенс пред радио „Студио Брюсел“.