Звездата на женската лека атлетика на САЩ Алисън Филикс мина през ада. 33-годишната спринтьорка стана майка за първи път, но вместо радост голямото събитие я накара да премине през ада. На 28 ноември тя роди момиченце, но не всичко мина гладко.

Заради здравни усложнения малката Кеймрин все още е в интензивното отделение на болница, но състоянието й вече не се счита за сериозно. Именно затова носителката на шест златни и три сребърни олимпийски медали едва сега сподели за раждането и трудните моменти след това.

„Невероятно е колко бързо хората променят приоритетите си, когато настъпи такъв момент. Аз исках само дъщеря ми да бъде добре. Не ме интересуваше дали отново ще тичам някога. Молех се само за нея и всичко да бъде наред. Кеймрин вече е добре и аз съм благодарна за това“, сподели Алисън Филикс за спортния гигант ESPN.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Американката е най-успешната олимпийка в историята на леката атлетика. До момента няма друга жена, спечелила шест златни олимпийски медали. С общо девет отличия от Олилмпийски игри тя дели първото място с Мерилин Оти за най-награждавани атлетки. Освен това тя има 11 златни, три сребърни и две бронзови медали от световни първенства, което я прави най-успешната в историята на шампионатите. Алисън Филикс признава, че ще направи опит да се върна на пистата и да се бори за участие на олимпийските игри в Токио през 2020 година, което ще стане петото й участие на Олимпиада.