Ръгбистът на Хъл Джо Уестърман ужаси света, след като се появиха кадри от контузията, която получи при загубата в градското дерби с Хъл Кинтстър Роувърс (10:18).

Зрителите изтръпнаха, след като видяха как се измести дясното коляно на 29-годишния спортист. Това, което той стори след това, е направо разтърсващо. 196-сантиметровият Уестърман сам си намести капачката и продължи да играе все едно нищо не се е случило. Лекарят на тима само гледа безучастно отстрани.

Треньорът му Лий Радфорд обясни на пресконференцията след мача, че това е нещо, което често се случва с въпросния ръгбист.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Случвало се е няколко пъти. Явно има нужда от някаква операция на коленните връзки. Спортът ни е гладиаторски. Джо за пореден път се жертва за отбора, тъй като не ни бяха останали повече смети в мача“, коментира Радфорд.

„Нищо специално не се е случило. Очаквам да тренирам другата седмица, не мога да пропусна предстоящия мач срещу Сейнт Хелънс в петък“, обяви Джо Уестърман.

„При сблъсъка със съперник се усуках и коляното ми изпука. Нямаше никаква прекалена грубост при единоборството. Погледнах крака си и видях, че капачката е изместена встрани и се наложи да я върна на правилното място. Не изпитах някаква страховита болка. Повече се уплаших от гледката, тъй като беше много странна“, обясни Джо Уестърман.