Организаторите на Тур дьо Франс забраниха на четирикратния победител в състезанието и миналогодишен шампион Крис Фрум от участие в тазгодишното издание на легендарната надпревара, информира в. „Монд“.

От „Тийм Скай“, за който се състезава Фрум, обявиха, че ще обжалват пред Френския олимпийски комитет. Изслушването ще се състои във вторник от 9:00 часа френско време. Очаква се окончателното решение да бъде обявено в сряда. Колоездачната обиколка на Франция ще се проведе от 7 до 29 юли.

Забраната на Фрум е свързана с неговата проба от испанската Вуелта през миналата година, когато в организма му беше открито съдържание на препарата за лечение на астма салбутамол, което два пъти надвишава позволените норми.

33-годишният британец спечели Обиколката на Испания. На Крис Фрум му беше разрешено да се състезава, тъй като като салбутамол е специфична субстанция, а не забранен препарат. Само преди месец той триумфира в Джиро д`Италия, ставайки едва третият колоездач в историята, спечелил трите големия колоездачни състезания.