ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Истински абсурд сътвориха в Испания, след като полският хокеист Павел Засадни бе принуден да играе в мач, въпреки че месеци по-рано е бил диагностициран с рак.

Миналото лято той усеща нещо в гърдите и отива на преглед.

"Появи се бучка. Лекарят ми каза да не се притеснявам, защото става дума за киста. Видях, че расте, но така и не ми направиха изследванията. Чакахме цели 8 месеца, преди да ми поставят диагноза - рак", разказва Павел.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Въпреки състоянието си полякът е принуден от обстоятелствата да излезе за няколко минути на игрището за официален мач, тъй като, ако не го беше направил, щеше да загуби лиценза си.

Причината за това е, че не е роден в Испания, а играчи като него трябва да са играли поне три години поред, за да имат професионален лиценз.

"Това правило е срамно и трябва да бъде променено възможно най-бързо. Не става дума за грип, а за тежко заболяване. След химиотерапията ме боли цялото тяло и не мога да се движа почти седмица. Веднага щом се съвзема, отивам да тренирам. Това е най-хубавото време от месеца. Вече минах четири курса. Чувствам се мотивиран и имам сили да продължа", коментира хокеистът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК