Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев отвърна на Красен Кралев. Вчера спортният министър каза, че националния ни отбор по щанги в този спорт е бил на екскурзия в Хюстън на Световното първенство, а освен това напълно е свалил доверието си от ръководството на федерация, тъй като „го гледат в очите и го лъжат”.

Колев и треньорът на националния отбор Иван Иванов коментираха темата при завръщането си от Мондиала.

"Подведен е от "доброжелатели". Гарантирам, че в момента нашите щангисти са напълно чисти. Подведен е министърът”, заяви Колев.

"Задачата бе да задържим квотите, и ги имаме - три квоти", каза още Колев. Българските щанги обаче бяха дисквалифицирани от участие на Олимпиадата в Рио заради поредния допинг скандал и предстои да обжалват решението.

"Предстои нещо много важно, което аз и адвоката трябва да направим, за да можем да участваме с тези три квоти на Олимпиадата. Още нямаме изпратено съобщение за глоби. Черно на бяло няма нищо. Това наше участие на Световното говори много," заяви още Неделчо Колев.

"Защо не обвинявате този, който забърка тази каша?! Намерете го и го попитайте. Абсолютно несериозно е. И какви са тези, полиция, прокуратура, нищо не направиха срещу този човек", каза още президентът на федерацията.

"Ние си свършихме работата, за която отидохме. И бяхме близо до спечелването на още една квота", заяви пък от своя страна треньорът на щангистите Иван Иванов.