Звездата на световния биатлон Йоханес Тингнес Бьо от Норвегия спечели спринта на 10 км при мъжете от Световната купа в чешкия курорт Ново Место на Мораве. Той завърши с време 22:36.9 минути.

Триумфът на Норвегия в състезанието бе пълен, като втори се нареди брат му Тарей Бьо - на 30 секунди зад победителя без пропусната мишена, а третото място отново бе за норвежец - Ветле Кристиансен, който остана на 1:15.2 зад лидера с една грешка.

Йоханес Тингнес Бьо не остави съмнение в превъзходството си, като водеше през цялото състезание - след първата и втората стрелба. Той не пропусна нито една мишена.

Българинът Владимир Илиев се нареди на 27-о място в класирането. Той направи по една грешка в двете стрелби и остана на 2:28.7 минути зад победителя.

Другият български представител Антон Синапов завърши на 85-а позиция с четири пропуснати мишени и на 4:34 минути зад Бьо. 

В генералното класиране за Световната купа води Йоханес Тингнес Бьо води с 1229 точки, втори е норвежецът Стурла Холм Легрейд с 920, а на трета позиция е Ветле Кристиансен с 648 точки. Владимир Илиев е на 44-а позиция с 57 точки.

Утре ще се проведе спринтът при жените на 7,5 км.