Нов голям успех за България в зимните спортове! 21-годишната биатлонистка Милена Тодорова завърши на престижното шесто място в спринта на 7.5 км при девойките на световното първенство за младежи, девойки, юноши и девойки старша възраст в Брезно-Осърбле (Словакия).

Младата биатлонистка сбърка само веднъж при двете си посещения на рубежа и завърши на 6-та позиция, само на 23 сек. изоставане от победителката. Това дава отлични изходни позиции на Милена за утрешното преследване.

Така тя последва примера на родния скиор Алберт Попов, който постигна невероятни резултати в последните два старта за Световната купа. В Кицбюел той стана 9-ти, а в Шладминг се нареди на 6-а позиция в крайното класиране.

Още две българки взеха участие в днешния спринт на 7.5 км. Любомира Пехливанска завъртя две наказателни обиколки и финишира 65-та, а Мария Здравкова е 77-ма с четири грешки в стрелбата.

Световната титла в спринта при девойките е за Екатерина Бек от Украйна. Призовата тройка допълниха Камила Жук от Полша и Хана Кебингер от Германия.