Националният отбор по борба класически стил се завърна от Европейското първенство в Грузия. Нашите с треньор Армен Назарян, за когото това беше дебют, се класираха на второ място в генералното класиране. Националите спечелиха три медала: златен на Иво Ангелов в категория до 60 килограма, сребърен на Владислав Методиев в категория до 96 килограма и бронзов на Явор Янакиев в категория до 74 килограма.

Борците бяха посрещнати като герои от близки, роднини и много журналисти. Цветя и шампионски венци получиха момчетата, които носеха и спечелените купи. Част от призьорите нападнаха бившите треньори в състава.

“Предишното ръководство ме беше отписало, изгониха ме и това е, без да ми дадат никакво обяснение. Новите треньори ми дадоха шанс да се докажа”, заяви сребърният медалист Владислав Методиев. 33-годишният борец беше изгонен през 2009 година от Братан Ценов за неспазване на дисциплината. Преди известно време лично Валентин Йорданов го покани да участва в турнир, а сега Армен Назяран разчита на него.

Европейският шампион Иво Ангелов също се изказа ласкаво за новото треньорско ръководство, като отдаде успехите си именно на смяната на наставниците: “Треньорското ръководство се промени и това ни мотивираха. Армен Назяран е много голям спортист, доказа го и като треньор. Янко Шопов, също. Целият щаб донесе успехите ни. След изгубени два финала на европейски първенства реших, че е време да прекъсна серията. Мотивирах се на сто процента и се получи.”

Армен Назарян получи много поздрави и беше посрещнат със скандирания "Шампионе".

untitled1_1.jpg