Кметът Кольо Милев награди десетте най–добри спортисти на Сливен за 2011 година. Церемонията се състоя в зала 105 на Община Сливен. Призьорите получиха специални плакети и символи на града на Стоте войводи.

Състезателят по самбо и джудо Иван Илиев бе избран за Спортист №1 на Сливен. Илиев е състезател на СК „Ставен“. Европейският шампион по самбо спечели с актив от 7952 точки. Той изпревари в анкетата джудиста Янислав Герчев и културиста Йовко Тихов, събрали съответно актив от 6710 и 5824 точки.

В десетката за най-добрите спортисти на Община Сливен са и Радослава Мавродиева – лека атлетика, Андриана Бънова – лека атлетика, Бетина Темелкова – джудо, Стефан Мацаров – вдигане на тежести, Алиосман Салиев – двоен мини батут, Мариета Куцарова – лека атлетика и Стефан Куцаров – бокс.

За най-добър треньор с актив от 30 гласа бе избран Георги Велев, личен наставник на втория в класацията джудиста Янислав Герчев, пише sliven-sport. От своя страна градоначалникът поздрави всички спортисти, треньори и гости, които уважиха традиционната церемония.

"Общината ще бъде ваш партньор, а вратата ми е винаги отворена. Поемам ангажимент да разработим и приложим последователна програма на общината в подкрепа на спорта. Смятам, че условията за това са добри – традициите в Сливен са изключително силни, имаме добре подготвени треньори и база, която да развиваме. Спортът има изключително социализираща роля - особено при децата и младите – там трябва да насочим голяма част от усилията си. Като бивш спортист за мен участието в тази церемония е освен повод за гордост, но и много силна емоция", заяви Кольо Милев.

По време на тържеството се получи поздравителен адрес от Българската федерация по джудо, която със свое решение награди с плакети състезателите Иван Илиев, Янислав Герчев, Бетина Темелкова и треньорът Георги Велев.