Хокейният клуб на НСА бе абсолютен доминатор при раздаването на годишните награди на Българската федерация по хокей на трева (БФХТ). Отборът на Спортната академия обра призовете за най-добър клуб на 2009 г., най-добър отбор при мъжете и жените, а представители на клуба взеха и наградите за най-добри състезатели при мъжете и жените.

Венцислава Босолова от НСА за втора поредна година бе наградена за най-добра състезателка по хокей на трева в България. Със същото може да се похвали и Мартин Петков, също от НСА, който също като преди година грабна приза за най-добър хокеист на страната.

Баните спечели приза за клуб с най-голям принос за развитието на хокея през 2009 г. Награди за общини с най-голям принос за развитието на този спорт получиха Баните и Златоград. Президентът на клуба от Баните и кметът на общината Райчо Данаилов обещаха до две години при тях да има изграден специален стадион с олимпийски размери.

Определянето на призьорите бе извършено на база на анкетно проучване, направено в 26 клуба по хокей на трева в страната. На церемонията присъстваха ректорът на НСА проф. Лъчезар Димитров, изпълнителният директор на БФХТ доц. Антонио Антонов, както и управителния съвет на федерацията. Сред специалните гости бе и президентът на БФТенис Стефан Цветков.

”Изминалата 2009 година бе изключително успешна за хокея на трева в България. Нашата страна се утвърди като лидер на Балканите. Пожънахме успехи и в хокея в зала. Юношите до 18 г. взеха титлата в Суботица (Сърбия), а само малшансът попречи на девойките, които останаха втори. Ще продължаваме да популяризираме този спорт и да вървим напред”, заяви изпълнителният директор на БФХТ доц. Антонио Антонов. Той допълни, че от тази година България ще участва с два отбора в Шампионската лига – НСА и Славия.

ПРИЗЬОРИТЕ НА БФХТ ЗА 2009 Г.
Клуб на 2009 г. – НСА
Клуб с най-голям принос за развинието на хокея на трева за 2009 г. – Баните
Отбор на 2009 г. за жени – НСА
Отбор на 2009 г. за мъже – НСА
Най-добра хокеистка за 2009 г. – Венцислава Босолова (НСА)
Най-просперираща млада хокеистка за 2009 г. – Сиана Инджова (Баните)
Най-добър хокеист за 2009 г. – Мартин Петков (НСА)
Най-проспериращ млад хокеист за 2009 г. – Григор Стоянов (Славия)
Най-добър съдия по хокей на трева за 2009 г. – Веселин Захариев
Най-добър треньор по хокей на трема за 2009 г. – Стефан Чавдаров (национален отбор за жени)
Общини с най-голям принос за развитието на хокея на трева през 2009 г. - Баните и Златоград
Най-активна медия в отразяването на хокея на трева през 2009 г. - в-к „Отзвук” от Смолян
Училище с най-голям принос за развитието на хокея през 2009г. - частно СОУ „Дрита”
Най-активна комисия в сферата на хокея на трева през 2009 г. – Дисциплинарната комисия
Веселин Русинов, БЛИЦ