Нургюл Салимова коментира постигнатата първа победа в Турнира на претендентките срещу индийската легенда Хумпи Конру. 

“Много рано в партията вече не можех да разчитам на подготовката си, защото тя ме изненада с хода кон на е4. Впоследствие позициите се превърнаха в доста по-познати за мен, така че не бях съвсем незапозната със ситуацията.

Когато тя започна атаката с пешките, беше малко плашещо, но пък се чувствах под контрол, независимо че прекарах много време в мислене. Беше много сложна партия.

Когато и двете бяхме под напрежение заради малкото оставащо време, разходих царя до безопасна позиция между топовете. Беше много стресиращо, защото и двете имахме по 2-3 минути да направим 20 хода. Беше голяма бъркотия.

Чувството да спечеля първия си мач в Турнира на претендентките е страхотно. Невероятно е, че играя с толкова опитни и силни състезателки. Радвам се, че влизам в почивния ден (понеделник) в добро настроение. Бях малко тъжна след вчерашната загуба, но сега се чувствам добре.

Нямам планове за почивния ден, освен наистина да си почина, защото съм много уморена. Може да обиколя магазините, ще видим. Като типична жена. Знам, че ще има слънчево затъмнение следобеда, но не мисля да го наблюдавам”, сподели Салимова пред официалния канал на FIDE в YouTube.