Новината за края на кариерата на играещата легенда на американския футбол Том Брейди изглежда ще се окаже прибързана. Снощи медиите отвъд Океана обявиха, че 44-годишният куотърбек спира със спорта, но последваха изказвания на неговия баща и на агент му, които опровергават информациите.

"Новината е тотална спекулация. Томи все още не е взел финалното си решение и всеки, който твърди нещо в този момент, е в много голяма грешка", заяви Том Брейди-старши.

"Разбирам спекулациите относно бъдещето на Том Брейди. Без да споменавам дали новините са верни или не, Том ще бъде единственият човек, който да потвърди своите бъдещи планове с абсолютна точност. Той знае каква е реалността на бизнеса в американския футбол, така че решението му ще дойде съвсем скоро", обяви с изявление агента на Брейди Дон Йе.

Според двама анонимни източници седемкратният победител в Супер Боул, който има договор с Тамп Бей Бъканиърс до края на 2022 година, е провел телефонен разговор с генералния мениджър на отбора Джейсън Лихт и му е обяснил, че не е взел крайно решение.

Брейди започва в НФЛ през 2000 година, когато е избран под номер 198 в драфта от Ню Инглънд Пейтриътс. Той прекара първите 20 сезона от кариерата си в редиците "патриотите" и под ръководството на треньора Бил Беличик спечели шест титли. През 2020 година той напусна Ню Инглънд и преминава в Тампа Бей Бъканиърс, с който спечели още една титла през миналата година.