Силен снеговалеж наложи промени в програмата на започналия в Сараево Европейски олимпийски младежки зимен фестивал. Както и преди 35 години по време на Олимпиадата през 1984 г., така и сега многото нов сняг принуди домакините да направят някои промени и така алпийците започнаха своите стартове със слалом, вместо с гигантски слалом. В него Ева Вукадинова даде 32-ро време в първия манш, но във втория не завърши.

В шорттрека на 1500 метра Любомир Калчев се нареди 21-ви, а Петко Дапчев е 28-и. Любомир стигна на полуфинал, но бе дисквалифициран и не успя да продължи напред, което му отреди 21-вото място в крайното подреждане. В ски бягането на 7.5 км Лидия Янкова е 73-та, а Калина Недялкова се нареди две места след нея в дисциплината 7.5 км класически стил.

Днес ще стартират и алпийците, като е възможно и те да започнат представянето си в слалома, вместо в гигантския. Сред българските участници в тази дисциплина ще бъде и Калин Златков, който бе знаменосец на българската делегация по време на тържественото откриване на фестивала.