ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев беше обявен за "Шампион на годината" от Европейския боксов съюз (ЕБС) на годишната среща на ЕБС във Виена.

През 2012 година Кобрата постигна две победи - на 4 май в Ерфурт (Германия) надделя срещу германеца с украински произход Александър Димитренко и стана европейски шампион в тежка категория, а през септември защити титлата си с успех над Александър Устинов от Беларус.

На срещата във Виена трябваше да се състои и търг за мача, в който Кубрат Пулев трябваше да защищава титлата си на европейски шампион срещу Тайсън Фюри от Великобритания. На нея обаче не пристигнаха Фюри и неговият промотър Мик Хенеси, което означава, че британецът се отказва от сблъсъка с Кобрата, въпреки че не спря да се заканва и да обяснява как щял да размаже нашето момче.

Мачът Кубрат Пулев - Тайсън Фюри трябваше да бъде и среща за определяне на официалния претендент за титлата световен шампион в тежка категория на Международната боксова федерация (ИБФ). Носител на титлата световен шампион на ИБФ е украинецът Владимир Кличко.