Служебният министър на спортa Георги Глушков е намерил спонсор за Българската федерация по вдигане на тежести, за да може да бъде подсигурено безпроблемното участие на тримата състезатели с квоти за Олимпиадата в Париж. Министерството публикува съобщение, което гласи, че след разговори между Глушков и Асен Христов - председател на Надзорния съвет на голям енергиен и застрахователен холдинг, е осигурена сумата от 36 600 долара, която федерацията по вдигане на тежести дължи на международната централа.

По този начин тежкоатлетите с квоти Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов ще бъдат допуснати до участие на най-големия спортен форум.

Министерството на спорта за голям проблем с щангите: Намерено е решение

Задължението на федерацията беше пречка пред тежкоатлетите ни за изява на Игрите в Париж. Ако сумата не бе осигурена, родните щанги отново щяха да се прочуят с гаф.

По-рано днес от министерството обявиха, че задължения и нередовни документи спират финансирането на Българската федерация по вдигане на тежести. Централата продължава да няма договор за финансиране с ММС. Причината са задължения на централата към Националната агенция за приходите (НАП) и спортното министерство.

Бившият спортен министър Красен Кралев коментира новината:

Браво на Георги Глушков и Асен Христов !
С тяхно съдействие е подсигурено участието на щангистите ни на Олимпийските игри в Париж.
След разговори между министър Глушков и Асен Христов, председател на Надзорния съвет на „Еврохолд“, е осигурена сумата от $36 600, която Българска федерация по вдигане на тежести дължи на международната централа. По този начин състезателите с квоти Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов ще бъдат допуснати до участие на най-големия спортен форум. 
Задължението на БФВТ беше пречка пред тежкоатлетите ни за  изява на Игрите в Париж. 
Браво! Така се прави! Един министър трябва да може да използва всички възможности, за да помага на спорта и спортистите. Благодарности и за Асен Христов, който отново се доказа, като човек, обичащ спорта. 
Напомням, че по подобен начин през 2018 г. успяхме да спасим българските щанги и да платим глобата към Международната федерация след грандиозния допинг скандал благодарение на спонсорски договори с Българския спортен тотализатор и компанията "Медина Мед"! Сега министър Глушков и екипът му правят същото. 
Време е обаче и хората в този спорт да се вземат в ръце, да престанат да влизат от скандал в скандал, а да се погрижат за развитието на вдигането на тежести. Защото ако този проблем трябваше да се решава от хора като некрадеца Руди Гела, шофьорчето без мнение Митко и набития заради цялостно творчество Андрей Луканката, щангистите щяха да гледат олимпиадата от домовете си. 
Сега най-важното е, че след три години на безвремие отново имаме държава в спорта!