Една от големите австрийски звезди в алпийските ски Марсел Хиршер получи официално разрешение от Международната ски федерация (ФИС) да се завърне в активния спорт. Ветеранът се завръща в алпийските ски и ще участва в първия старт за сезона в Световната купа пред своя публика в Австрия. Хиршер получи "уайлд кард" в гигантския слалом на 27 октомври в Зьолден. Интересното е, че той ще се състезава за Нидерландия, родината на майка му.

"Беше потвърдено, че молбата на нидерландската федерация за "уайлд кард" за Марсел Хиршер, подадена през лятото, е валидна и отговаря на изискванията. Това означава, че Хиршер има право да участва в първото състезание за сезона в Зьолден", обясниха от ФИС.

35-годишният Хиршер доминираше дълги години в алпийските ски при мъжете до отказването си през 2019 година. Той може да се похвали с рекордните 8 Световни купи, 12 титли в отделните дисциплини, 67 състезания и 138 подиума. Той е най-успешният скиор-алпиец при мъжете на световни първенства със 7 златни и 4 сребърни отличия, а освен това е двукратен олимпийски шампион. Има в кариерата си и сребърен олимпийски медал.