Тервел Пулев претърпя успешна операция на носа. Европейският вицешампион по бокс се подложи на хирургическа интервенция в ИСУЛ, която продължи близо 50 минути и бе с пълна упойка.

"Отстраниха ми хрущял в носната кухина, който спираше притока на кислород", заяви националът.

"Лекарят беше много изненадан, защото на хрущяла имало израстък, който допълнително затрудняваше дишането, и ме попита дали не съм правил друг път подобна операция", добави пред "Труд" Малката Кобра.

Проблемите на Пулев започнаха през февруари на турнира "Странджа" в Пазарджик. Тогава се би с кубинец, получи удар в носа, след което дишането му стана проблемно. В това състояние той отиде на европейското и стигна финал в кат. до 91 кг, а на световното се би до осминафиналите и не успя да вземе олимпийска квота. Националът ще остане няколко дни в болница, а след малко повече от седмица ще може да прави леки натоварвания.

"Отлагах операцията, защото имаше вероятност да не успея да се възстановя за големия спорт. Сега също има. Но това е моето решение. Все пак лекарите ми дават надежда, че ще успея напълно да се възстановя", добави Тервел.

Догодина националите ще имат последен квалификационен турнир за Лондон - в Истанбул през април.

Кубрат Пулев, брат на Тервел, ще се бие на професионалния ринг срещу Травис Уокър (САЩ), който има 38 победи (30 с нокаут), 6 загуби и 1 равен. Дванайсетрундовият мач е на 22 октомври в Германия и е за интерконтиненталната титла в тежка категория на Мeждународната боксова федерация.