Нараства бройката на българските щангисти в Азербайджан, пише в. “7 дни спорт”. За бившата Съветска република вече бяха спазарени петима наши състезатели. В списъка влизат бронзовият медалист от олимпиадата в Атина през 2004 г. Величко Чолаков, световният шампион от 2007 г. Иван Стоицов, какно и Румяна Петкова, Силвия Ангелова и Ангел Петров.
 
Под № 6 може да влезе и 17-годишната Боянка Костова. Документите за трансфер на сребърната медалистка от европейското първенство в Минск вече са готови. От българската федерация обаче изчакват представянето на Костова на младежката олимпиада в Сингапур (14-26 август), за да може при медал да поискат повече пари за младата надежда.
 
Костова получи квота за игрите от президента на международната федерация Тамаш Аян. Именно шефът на световните щанги даде разрешение за трансфер на петимата ни щангисти в Баку. Треньорът на Боянка – Лъчезар Кишкилов, се похвалил пред близки, че може да последва първата група за Азербайджан и да се отърве от батака в България./БЛИЦ