Националите ни по модерен петобой до 21 години Димитър Кръстанов и Явор Пешлеевски приключиха днешния ден в индивидуалната надпревара (финали) с 14-то и 30-то място.

В отделните дисциплини Кръстанов се класира : фехтовка 22-и,плуване 12-и,конна езда 35-и, комбинирана (стрелба и бягане) 5-и. Общо сбор от точките 1400. Пешлеевски не беше убедителен в първите две дисциплини фехтовка и плуване и се финишира съответно 13-и и 34-и. На паркура при конната езда Явор завърши трети, а в комбинирата остана 32-и и с общ сбор от 1372 точки се класира на 30-то място в крайното подреждане.

Шампион стана Себастиян Стасяк (Полша) с 1472 точки, със сребърен медал Олег Наумов (Русия) 1460 точки, а с брозовото отличие си тръгна Кирил Касияник (Беларус), който завърши с 1453 точки.

В отборната надпревара от днешния ден на шампионата България е на 8-мо място, а шампиони станаха Русия, пред Германия и Франция.

Утре е последния ден на Европейското първенство в което участват 107 състезатели от 23 държави,като България ще бъде представена в смесените двойки-финали от Малина Деянова и Явор Пешлеевски.

Шампионатът се провежда на спортен комплекс „Диана”, а входа за зрители е свободен.