Българската федерация по самбо внесе яснота относно информациите, че има напрежение в отношенията с Министерството на физическото възпитание и спорта.
 
 
В тази връзка БФ Самбо разпространи декларация, с която обяснява, че няма разминавания с Министерството на физическото възпитание и спорта.

ДЕКЛАРАЦИЯТА НА БФ САМБО
Уважаеми госпожи и господа журналисти,
 
На пресконференция по повод предстоящото световно първенство по самбо за момчета и момичета до 18 години и младежи и девойки до 20 години беше засегната темата за финансирането на нашия спорт. В тази връзка бих желал да внеса следното уточнение, тъй като някои от медиините публикации оставят впечатление за напрежение между нас и Министерство на физическото възпитание и спорта:
 
Българска федерация по самбо е в отлични отношения с МФВС и благодари за подкрепата, която получава при решаването на своите проблеми. Естествено, средствата никога не достигат, но съм наясно с факта, че министър Свилен Нейков полага неимоверни усилия за финансовото обезпечаване на целия български спорт. И съзнавам, че това не е никак лесна задача при настоящата икономическата ситуация в страната, а и в целия свят!
 
В тази връзка бих желал да подчертая, че предстоящото световно първенство ще се проведе със солидната финансова помощ на Министерство на физическото възпитание и спорта!
    
 
С уважение:
Доц. д-р Румен Стоилов
Председател на Българска федерация по самбо