Отборът на Техническия университет стана комплексен шампион на Летните Университетски Спортни Игри в Кранево 2024, организирани от Асоциацията за университетски спорт „Академик“. Това беше и най-голямата делегация на събитието.

Втори в класирането са представителите на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, а трети остана тимът на УНСС. 

На комплекс „Аква Лайф“ в Кранево, се проведоха състезания в общо осем вида спорт. Студентите демонстрираха своите умения в плажен тенис, плажен волейбол, плажен футбол, плуване, баскетбол 3х3, еър бадминтон и доджбол. Много зрелищна бе и плажната щафета, в която взимат участие по десет човека от всеки отбор.   

В програмата беше включен демонстративен шахмат по двойки, както и преподавателски турнири по плажен тенис, футбол и тенис на маса, където преподавателите имаха възможност да покажат, че не са изгубили своите спортни възможности.  

„Мога да определя игрите в Кранево, като много успешни. Студентите се представиха отлично и постигнаха високи резултати. Тяхното желание да спортуват е много голямо и се повишава непрекъснато. Постоянно получаваме заявки в нашата програма да се включват нови спортове. Плажният хандбал и плажното ръгби са готови да се присъединят през следващата година. Игрите в Кранево бяха третото голямо събитие в календара ни, след Зимните в Пампорово и Националната „Универсиада“ в Стара Загора, която се проведе в началото на лятото“, заяви председателят на АУС „Академик“ доц. Петър Зографов. 

Пълното класирането по спортове и отделните победители можете да видите на сайта на АУС „Академик“, както и в страницата на асоциацията във Фейсбук.