Грациите от националния ансамбъл бяха на полуказармен режим в Белмекен. Световните шампионки като войници тренираха с емоции, но и в строг ред на високопланинската база. След почивката, отпусната им от треньорката Ина Ананиева, момичетата поеха по пътя към следващата титла. А той отново минава през кросове в студа и снега и безстрашни походи в гората. Винаги е така на Белмекен. Това просто е другата страна на шампионската съдба, която познават само елитните спортисти.

20 дни гимнастичките тренираха за обща физическа подготовка под ръководството на бившата национална състезателка по лека атлетика Цветелина Кирилова. “Заниманията преминаваха изцяло в естествените условия на планината - обяснява Кирилова пред "Труд". - Тренирахме на кал, сняг и стръмни наклони. Виелиците и мъглите не ни спираха. Така се градят на 100 процента всички необходими качества - бързина, сила и издръжливост.”

Златните медалистки Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова и Християна Тодорова вече са свикнали с тази нестандартна за гимнастички подготовка. Те започват втори сезон по тази схема.