Ветеринарите на турнир по поло във Флорида са в паника, след като 14 коня умряха преди мач и не се знае причината за смъртта им.

Конете на венецуелския тим Лечуса Каракас бяха изведени от фургоните си, когато два от тях колабираха, а другите явно бяха замаяни и дезориентирани, обявиха от Международния поло клуб в Палм Бийч.
 
“Те започнаха да се държат като замаяни и ги издохме право на терена”,, заяви говорителят на клуба Тим О`Конър пред “Палм Бийч Поуст”.
 
Ветеринарите, които вече били пристигнали на състезанието започнали незабавно лечение на животните с интравенозни инжекции и се опитали да ги охладят с вентилатори и вода. Някои от конете били прикрити със сини паравани от зрителите.
 
Седем от състезателните животни умрели на терена на клуба, останалите след като били отведени на друго място. Срещата от турнира “U.S. Open Polo Championship” бе отложена, а вместо нея се състоя приятелски мач с участието на друг тим.
 
Труповете на 14-те коня са отнесени за изследвания в щатската селскостопанска лаборатория във Флорида, за да се определят причините за смъртта.
 
“Може и да е от водата. Все още не знаем. Когато научим подробности ще вземем незабавни мерки,” заяви президентът на клуба Джон Уолш пред изданието.
 
Състезанията във Уелингтън, традиционен клуб за езда и голф, е ежегоден домакин на “U.S. Open Polo Championship”./БЛИЦ