Шансовете на петкратната олимпийска шампионка в пистовото колоездене Лора Кени да се състезава на Игрите в Париж тази година намаляват, според директорът на британската федерация Стивън Парк.

31-годишната Кени направи спонтанен аборт през 2021 година, нуждаеше се от операция след извънматочна бременност през 2022-а, след което роди второто си дете през миналата година.

Тя има амбиции да стартира в Париж, но не се е състезавала от Игрите на Британската общност през 2022 година. Олимпийските игри през 2024-а ще се проведат от 26 юли до 11 август.

"Тя има малък шанс да бъде в Париж. Тя трябва да спечели титли за квалификационната ранглиста, след което да намери място в националния отбор и да бъде конкурентноспособна", каза Парк пред медиите на брифинг в Манчестър.

Кени, която е омъжена за британския спринтов колоездач Джейсън Кени, ще се състезава за Купата на нациите в Милтън (Канада) следващия месец, за да има някакъв шанс да спечели необходимите UCI точки, които ще я запазят в борбата за място на олимпиадата. В момента тя не тренира с останалата част от британския отбор, а следва индивидуална програма.

"Имаме постоянен диалог с Лора и я подкрепяме по отношение на завръщането й към тренировките. Тя все още е оптимист за Световното първенство в Дания през октомври. Но наближава моментът, когато ще трябва да е съвсем наясно дали бъде на олимпиадата или ще пропусне тази възможност. Никой не знае по-добре от нея самата какво трябва да направи, за да спечелите медал в колоезденето на пистата за жени", добави директорът на британската федерация.

На Олимпийските игри в Токио 2020 31-годишната британката спечели златния медал в дисциплината медисън, а съпругът и Джейсън Кени стана най-титулуваният британски олимпиец в историята със седем златни отличия.