Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев и заместник-министрите Йордан Йовчев и Иван Ценов проведоха опознавателни срещи с представителите на олимпийските и неолимпийските спортни федерации.

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова присъства на срещата с олимпийските спортове и изрази своята категорична подкрепа към новото управление на министерството, като подчерта, че не е в неговите правомощия да оправи всички наболели през годините проблеми.

Петър Стойчев наблегна на факта, че през неговото управление ще направи всичко необходимо, за да може съвместната работа между министерството и спортните федерации да продължи ефективно.

Той очерта основните задачи пред него и екипа му – да финализира електронния публичен регистър на спортните обекти и съоръжения в България; да започне процедура по акредитиране на новия антидопингов център от УАДА и да стартира национално проучване за интереса и отношението на гражданите към физическото възпитание, спорта и социалния туризъм.

„Периодът, за който ние сме тук е кратък, но е важно да сме обединени, да бъдем заедно. Ние трябва да покажем, че сме едно цяло. Аз ще направя всичко възможно в подкрепа на българския спорт. Готов съм на срещи с всеки един от вас, ще направя всичко, което е по силите ми, за да ви помогна, защото искам вие да се чувствате добре”, каза министър Стойчев пред спортните ръководители.

Във връзка с недоволството на някои федерации от Закона за обществените поръчки, спортният министър отбеляза, че служебното правителство не може да инициира никакви законови промени, защото няма работещ парламент.