Бившият спортен министър и най-добър български плувец Петър Стойчев пожела да ограви федерацията ни в този спорт. Кандидатурата му за генерален секретар ще бъде издигната от клубове на предстоящото на 26 април отчето-изборно събрание. Стойчев предлага за президент на федерацията да бъде поставен Кирил Асенов.

„Имам амбицията и желанието да променим системата в родното плуване и затова ви представям и кандидата за президент на федерацията - Кирил Асенов. Той е от прочутата смолянска плувна школа, а сега успешен бизнесмен в региона. Нашата цел е пълна прозрачност по отношение на финансите и разпределението на средствата по клубове, както и информираност по всички теми касаещи управлението на нашия спорт”, каза Стойчев.

„Ние ще водим изцяло позитивна кампания. Няма да чуете от нас лоша дума за никого от управлението. Готови сме да работим с хора, които имат конкретни идеи и предложение за развитие на плуването. И аз, както и Кирил Асенов сме се доказали в нашите области и е време да обединим усилията, за да имаме още по-сериозни резултати. Ние близо 10 години тренирахме, за да дойдат първите медали. Но имахме база. Сега на пръсти се броят нормалните басейни за работа с деца в София, а и в големите градове. Имаме доста разговори с кметове, областни управители и хора от държавната администрация да помагат, по конкретно за извършване на основни ремонти и изграждането на нови плувни комплекси. Това трябва да бъде началото. После са и резултатите“, допълни плувецът.

„Виждаме какво се случва в последно време. Имам проведени разговори с конкретни професионалисти в областта на медицината, които да бъдат ангажирани с федерацията. Освен това, ще организираме и доста лагери и участия в различни турнири в чужбина за състезателите в различните възрастови групи, за да видят до къде са стигнали и да имат реална конкуренция. Трябва нашата федерация да бъде модерно управлявана от екип професионалисти . Така както се прави в Европа и света”, завърши Петър Стойчев.