Ромпетрол България и Българската Федерация по вдигане на тежести подписаха договор за спонсорство, който влиза в сила през 2018 г. Компанията ще подкрепя българските щангисти, за да насърчи развитието и високите им постижения. Марката е собственост на KMG International и традиционно подпомага вдигането на тежести посредством партньорство с федерациите в страните, в които Групата развива дейността си.

„Ще подкрепяме усилията на българските атлети за чист спорт и честна игра, като ги насърчаваме да се развиват и да показват пълния си потенциал. Пожелаваме им да постигат още по-големи успехи и ще бъдем до тях по пътя“, каза г-н Жанибек Нугертаев, Генерален Мениджър на Ромпетрол България ЕАД.

„Българската федерация по вдигане на тежести е горда да си партнира с Ромпетрол България. Тази помощ ще бъде стимул за нашите спортисти да се стремят към още по-високи постижения“, каза г-н Неделчо Колев, президент на Българската федерация по вдигане на тежести.

KMG International, която притежава марката Ромпетрол, традиционно подкрепя щанги федерациите в Румъния, Грузия и Казахстан. От май 2017 г. изпълнителният директор на компанията и президент на Казахстанската федерация по вдигане на тежести г-н Жанат Тусупбеков бе избран за вицепрезидент на Международната федерация по вдигане на тежести и президент на нейната Маркетинг комисия.